27
apr

Met iCloud Drive kunt u elk type bestand, zoals spreadsheets en presentaties, veilig in iCloud bewaren, zodat u er vanaf elk apparaat bij kunt. 

iCloud drive gebruiken op een computer of iOS-apparaat

U kunt niet alleen de iCloud Drive-app op iCloud.com gebruiken, maar u kunt ook met uw bestanden en mappen in iCloud Drive op uw iPhone, iPad, iPod touch, Mac of Windows-computer werken.

U kunt iCloud Drive gebruiken op apparaten (iOS 8 of hoger), Mac-computers (OS X v10.10 of hoger) en Windows-computers met iCloud voor Windows.

iOS 9-apparaat: Open de iCloud Drive-app op uw apparaat om al uw documenten die zijn opgeslagen in iCloud, te bekijken, openen en ordenen. Als u de iCloud Drive-app niet ziet op het beginscherm, gaat u naar Instellingen > iCloud > iCloud Drive en schakelt u 'Toon in beginscherm' in.

iOS 8-apparaat: Open een app die iCloud Drive ondersteunt, zoals Pages, Numbers of Keynote en gebruik de documentbrowser van de app om compatibele documenten weer te geven, te openen en te ordenen.

Mac: Klik op het Finder-symbool in het Dock en klik op iCloud Drive in de zijkolom in Finder om al uw bestanden en mappen te zien in iCloud Drive. Open bestanden, voeg bestanden toe aan mappen, maak nieuwe mappen aan en orden mappen zoals u gewoonlijk doet in Finder-vensters. Als u Finder gebruikt op uw Mac en u meer informatie wilt, kiest u Help > Mac Help en gaat u naar 'Sla documenten op met iCloud Drive'.

Windows-computer: Open Bestandsverkenner (Windows 8 of hoger) of Windows Verkenner (Windows 7) en klik op iCloud Drive in de navigatiekolom om al uw bestanden en mappen in iCloud Drive te zien. Voeg nieuwe mappen toe, maak nieuwe mappen aan en organiseer uw mappen zoals u zou doen op het Windows-bureaublad. Als u bestanden op uw computer wilt kopiëren, sleept u ze uit iCloud Drive naar het bureaublad.