Historiek van easy-m

Easy-m is een familiebedrijf dat in 1937 door Hubert Maes werd opgericht in Herentals. In de beginperiode verkocht het bedrijf vooral schrijfmachines. Met de opkomst van de elektronische kantoormachines groeide de zaak sterk. Daarnaast werd een zeer volledig aanbod opgebouwd, gaande van kantoormeubilair en –stoelen, tot kleine kantoormaterialen.

In de jaren ’60 was het tijd voor de volgende generatie. Hans Maes nam de zaak van zijn vader over en maakte de sprong naar het computertijdperk. Zo werd het toenmalige Maes nv in 1982 één van de eerste Apple-dealers op de Belgische markt. Met de jaren groeide de zaak uit tot een vooraanstaand Kempens bedrijf.

Onder huidig zaakvoerder Annick Maes werd een tweede winkel geopend in Turnhout. In december 2008 volgde de overname van het grotere Easyware dat twee winkels had in Leuven (Vaartkom en Bondgenotenlaan) en een winkel in het centrum van Mechelen. Maes nv en Easyware werden samen easy-m. In 2010 kwam er een webshop met meer dan 10 000 artikels bij.

In 2010 en 2011 opende de Apple Premium Reseller een verkooppunt in Sint-Truiden, Lommel, Vilvoorde en Olen.

Het jaar 2012 bracht twee overnames en maar liefst twaalf nieuwe vestigingen voor easy-m. Zo werden de verkooppunten van Mac Line, een winkel aan de Brusselse Louizalaan en drie vestigingen van Photo Hall overgenomen in oktober en november 2012.

In april 2015 versterkt easy-m zijn positie in Wallonië en Brussel dankzij de overname van de Waalse Apple-verdeler Abelsys. Met zijn 23 vestigingen in Vlaanderen, Wallonië en Brussel is easy-m nu de grootste Apple-verdeler van België. Het bedrijf telt zo’n 250 werknemers.