DNS Belgium en easy-m: migratie naar Mac OS en opleidingen

In 2012 maakte de eerste Mac zijn opwachting bij DNS Belgium, en al snel verspreidde het Apple-virus zich over alle medewerkers van de domeinbeheerder achter .vlaanderen, .brussels en .be. Niet veel later groeide de behoefte om van de bestaande Windows en Linux IT-omgeving over te schakelen naar Mac OS. De stap naar een samenwerking met easy-m was gezet.

Soepele integratie van de Mac

De 30 werknemers van DNS Belgium werkten tot 2014 met Windows of Linux, maar toen de eerste Mac zijn intrede maakte op de werkvloer, ontstond de nood aan een geüniformiseerd IT-platform. “Het onderhoud van de verschillende toestellen bleek een moeilijke opdracht”, vertelt David Goelen, Corporate ICT Manager bij DNS Belgium. “Het werd te veel maatwerk en bracht een hoog kostenplaatje met zich mee. Bovendien kon de veiligheid van de data niet meer gegarandeerd worden. Begin 2014 drong een uniformisering zich op. Uit een rondvraag bij onze medewerkers kwam de MacBook als winnaar uit de bus. De migratie van alle Windows gebruikers naar Mac OS kon van start gaan.”

De keuze voor de geschikte partner viel op easy-m. “Wij zijn meteen naar de grootste Apple dealer in België gestapt, en dat is easy-m”, aldus Goelen. “Easy-m heeft een breed gamma aan producten en diensten, biedt opleidingen aan, doet zelf herstellingen en heeft kennis van Office 365.”

Easy-m leverde een 30-tal MacBooks aan DNS Belgium en begeleidde de domeinbeheerder in de omschakeling naar Mac OS en de overstap van de collaboration tool Zimbra naar Office 365, dat volledig in de cloud draait. “We staan erop dat onze data veilig zijn en dat nieuwe software op een geautomatiseerde manier kan gepusht worden naar alle Macs. Easy-m heeft dit voor ons mogelijk gemaakt”, klinkt het nog. 

Opleidingen op maat

Na de aankoop van de Mac toestellen ontstond bij DNS Belgium de behoefte om de nieuwe Mac-gebruikers een cursus te geven. Ook hiervoor kon DNS Belgium een beroep doen op easy-m, die opleidingen op maat van bedrijven organiseert. “Al onze technische profielen hebben een opleiding voor gevorderden gevolgd, de andere medewerkers kregen een basiscursus. Iedereen werkt nu vlot met de MacBook.”