GE Water & Process Technologies en easy-m: kantoorinrichtingen

GE Water & Process Technologies, een Belgische vestiging van de internationale onderneming General Electric, biedt geavanceerde oplossingen voor water- en procesbehandeling. In 2013 nam deze in Heverlee gevestigde afdeling easy-m onder de arm voor de volledige renovatie en inrichting van haar nieuwe Service Reliability Center (“SRC”), een controle- en monitoringzaal waar klantsystemen online kunnen worden opgevolgd.

Leverancier met uitstekende reputatieGE Water & Process technologies

De Belgische afdeling van GE Water zocht in het voorjaar van 2013 een partner om een oude vergaderzaal om te toveren tot een SRC voor de online opvolging van haar klantsystemen in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. GE had in het verleden al beroep gedaan op de diensten van easy-m voor de levering van iPhones. Toen al was ter sprake gekomen dat easy-m de expertise in huis heeft om kantoren in te richten. 

“Toen het idee kwam bovendrijven om onze vergaderruimte een make-over te geven, dachten we meteen aan easy-m”, vertelt Stef Kerremans, IT Regional Technical Leader Western Europe voor GE. “We werken bovendien graag samen met bestaande leveranciers, zeker als een voorgaande samenwerking positief is verlopen. De prijsofferte en het conceptvoorstel van easy-m voor de transformatie van de ruimte waren interessant. Onze keuze was dus snel gemaakt.”

Communiceren via telepresence 

“We hadden een ruw concept voor ogen”, aldus Kerremans. “Zo moest de blauwe kleur van ons logo geïncorporeerd worden in de ruimte en behoorde een glaswand tot één van de mogelijkheden. Voor de rest kreeg easy-m carte blanche bij de ontwikkeling van een concept en de uitwerking ervan.”

De kantoorruimte van GE onderging een volledige transformatie: een oude wand werd afgebroken en vervangen door een nieuwe glazen wand met zandstraalfolie, de ruimte kreeg een nieuw plafond, vloerbekleding, nieuwe verlichting, nieuwe lamellen, meubilair op maat en bekabeling. Bovendien installeerde easy-m twee smart-tv’s, een camera en een iPadfloorstand.

Easy-m leidde de werken in samenwerking met enkele vaste partners. “GE wilde een ruimte creëren waarmee het kan uitpakken, een controlezaal die via telepresence kan communiceren met het hoofdkantoor in de VS”, verduidelijkt Anneke Bogaerts, Business Consultant bij easy-m. “We hebben de werken van A tot Z gecoördineerd. Het was een uitdaging, want bij dit project kwam er meer techniek dan gewoonlijk kijken.”

Het heden en de toekomstplannen

Easy-m heeft bij GE Water in Heverlee net in één van de vergaderruimtes akoestische panelen geplaatst, volledig bedrukt met een foto naar keuze van de klant. Het bedrukken van akoestische panelen is een nieuwe service van easy-m. “Het is altijd fijn samenwerken met het team van GE Water”, klinkt het bij easy-m. “Wij kijken dan ook erg uit naar een nieuwe samenwerking.”

En die komt misschien wel vroeger dan verwacht. Easy-m werd inmiddels gecontacteerd om een offerte op te stellen voor de inrichting van een trainingsruimte van GE Water.

Daarnaast heeft GE in Heverlee nog plannen om hun receptieruimte te vernieuwen. “De samenwerking met easy-m verloopt steeds heel correct. We zijn tevreden van de kwaliteit van de geleverde werken en de vooropgestelde deadlines worden altijd gehaald. We willen nu graag ook onze receptieruimte in een nieuw kleedje steken, maar hiervoor wachten we nog op groen licht van het hoofdkantoor. Van zodra we dat hebben wordt easy-m uitgenodigd om een offerte op te maken”, besluit Kerremans.

Voor meer info of een vrijblijvende offerte, contacteer: