De Mac in het bedrijfsleven

Mark Tollenaere en Dirk Verbeeck, twee heren met een verleden in de reclamewereld, richtten enkele jaren geleden Motionmill op. De full-service internet provider, gespecialiseerd in op maat ontwikkelde content management systemen (CMS). levert naast state-of-the-art webdesign, grafisch en programmatorisch, ook oplossingen voor online klanten- en kennisbeheer, mailings, webshops en intranet.

“Wij zijn Mac-adepten van het eerste uur”, vertelt Mark Tollenaere, managing director van Motionmill. “Ik kom uit de reclamesector en daar was Apple van in het begin ingeburgerd. Mac is een ideaal toestel voor grafisch werk. Aanvankelijk waren we vooral bezig met grafische ontwikkelingen van websites, maar gaandeweg werden we alsmaar vaker gevraagd om reclameactiviteiten voor het internet te ontwikkelen. Omwille van compatibiliteitsredenen waren we genoodzaakt over te schakelen op pc.”

Recent werden echter al de pc’s, op één na, opnieuw door iMac’s vervangen. “Onze computers waren aan vervanging toe en omdat je vandaag perfect Windows kan draaien op een Mac keerden we terug naar onze eerste liefde”, zegt Mark Tollenaere. Dat heeft volgens hem enkel voordelen. “We stellen vast dat Mac-computers nog steeds veel minder last hebben van virussen. Bovendien ligt de productiviteit met Apple-computers hoger omdat ze sneller werken en minder vaak crashen. Ze hebben trouwens een veel betere beeldschermkwaliteit, maken minder lawaai en zijn, wat mij betreft, een stuk mooier.”

Voor de aankoop van de nieuwe Mac’s deed Motionmill opnieuw een beroep op easy-m. “Wij zijn al heel lang klant bij easy-m. Toen heette het nog Maes NV. Wij kennen de mensen daar, we weten wat we als klant van hen kunnen verwachten en onze samenwerking is altijd al prettig geweest. Bovendien kunnen we rekenen op een uitstekende service”, aldus nog Mark Tollenaere.

Meer info over over Motionmill kan je op hun website terugvinden